Over Hestur Coaching

Het woord HESTUR betekent PAARD in het IJslands. Ik heb gekozen voor deze naam omdat ik coach met hulp van mijn twee IJslandse paarden. De paarden staan bij mij thuis op het erf van onze mooie eeuwenoude boerderij vlakbij het dorp Meerkerk in de Alblasserwaard. Meerkerk ligt tussen Gorinchem en Utrecht. De paarden hebben een mooie zand paddock met een afdak en een weiland met mooie oude bomen.

Maak meteen een afspraak en ervaar de kracht van het coachen met paarden!

paard oog goliath 3

Wie is Marion Koornneef?

Ik ben Marion Koornneef en ik kan niet wachten om samen met mijn paarden met jou aan de slag te gaan!

In mijn jeugd heb ik heftige dingen meegemaakt. Dit heeft mij gevormd. Ook ik heb meerdere keren even aan de zijlijn gestaan omdat ik uit balans was.

Ik heb 25 jaar bij de politie gewerkt waarvan 20 jaar in diverse functies in uniform op straat. Het werk van een politieagent omvat veel uitersten en is emotioneel zwaar. Het ene moment heb je een leuk gesprek met een volwassene en het volgende moment sta je bij een zwaargewond kind. Ik heb me te vaak machteloos gevoeld omdat ik niet kon of mocht handelen. Ik ben gelukkig op tijd gestopt omdat ik merkte dat ik erg afstompte. Door alle ervaringen ben ik een mooier mens geworden.

Inmiddels heb ik 5 jaar als coördinator Steun bij Rouw en Verlies bij Humanitas Gorinchem gewerkt. Ik werk ook als vrijwilliger bij Stichting Mentorschap. Ik begeleid drie mensen die geen familie hebben om te zorgen voor de optimale welzijn.

Ik heb sinds 1990 eigen paarden waarmee ik vooral voor de koets rijd. Ik rijd al 10 jaar geen wedstrijden meer maar ben jurylid bij nationale en internationale menwedstrijden.

Inmiddels ben ik gaan doen waar mijn hart ligt: samen met mijn paarden mensen helpen!

Mensen waarderen mij omdat ik:

  • Betrokken ben.
  • Goed kan luisteren.
  • Door durf te vragen.
  • Serieus ben maar humor gebruik als het kan.
  • Eerlijk ben.
  • Vertrouwen geef.
marion portret

Ontmoet de paarden van Hestur Coaching

Bij Hestur Coaching werk ik met twee IJslandse paarden, Surtur en Goliat.

goliat en surtur voor de koets

Het IJslandse paard is een regelrechte afstammeling van het Europese oerpaard.

De IJslandse boeren hebben hun paarden raszuiver doorgefokt. Het is een zeer sterk ras. Ze kunnen heel goed spiegelen en door opgebouwde muren heen voelen. Het zijn geen grote paarden en bijzonder vriendelijk in de omgang.

paard surtur portret

Surtur fra Hofadyn

Surtur is geboren in 2010. Hij heeft een schitterende lange voorpluk en mooie lange manen. Hij is eigenlijk zwart maar doordat hij altijd buiten staat is zijn vacht lichter geworden. Hij is iets groter dan Goliat. Surtur is een zeer lief en goedig paard.

Wij hebben hem in 2013 als drie jarige van de fokker gekocht. Stapje voor stapje hebben we hem eerst aan ons als mensen leren wennen. Inmiddels rijd ik met veel plezier met hem door de polder. Ook staat hij naast Goliat voor de koets in tweespan.

paard marion goliath 1

Goliat fra Kattastig

Goliat is geboren in 2008. Goliat heeft manen die alle kanten op staan en ook erg lang zijn. Hij is ook zwart maar verbleekt door het altijd buiten staan. Goliat is een karaktervol paard en hij speelt graag de baas over Surtur.

Wij hebben hem in 2013 gekocht als vijf jarige van de fokker. Ook hem hebben we eerst aan mensen laten wennen. Goliat vindt het leuk om grondwerk te doen. Met Goliat rijd ik het liefst ergens door de bossen. Hij staat naast Surtur in het tweespan.

Maak meteen een afspraak en kom het ervaren!

paard marion samen 2